Lezzeti, Kokusu Ve Görünümü İle Misafir Çatlatan Pırasalı Arnavut Böreği

Pırasalı Arnavut Böreği, Türk mutfağının özel bir lezzeti olarak karşımıza çıkar. Hazırlanışı biraz zaman alsa da sonuç, damakları şenlendiren bir deneyim sunar.

Lezzeti, Kokusu Ve Görünümü İle Misafir Çatlatan Pırasalı Arnavut Böreği

İhtiyacınız Olan Malzemeler Neler?

1,5 kg un, 4 tatlı kaşığı tuz, su (kıvamına bağlı), 2 adet pırasa, 7 yemek kaşığı süzme yoğurt, 2 adet yumurta, 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 tatlı kaşığı tuz, 200 gr tereyağı, 1 çay bardağı sıvıyağ ve nişasta.

Başlangıç olarak unu bir kaba alın, ortasını havuz gibi açıp tuz ve su ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle açın. Diğer tarafta, ince doğranmış pırasaları sıvı yağda pembeleşene kadar kavurun. Süzme yoğurdu, yumurtaları, sıvı yağı ve tuzu ekleyip karıştırın.

Hamur Ve İçinin Hazırlanışı Nasıl Olacak?

Açtığınız hamurun üzerine pırasalı karışımdan koyup rulo şeklinde sarın. Yağlanmış tepsiye dizin. Üzerine tereyağını eritip sıvı yağı ekleyin, karıştırın. Böreklerin üzerine bu karışımdan sürün. Son olarak nişasta serpiştirip önceden ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin. Fırından çıkan sıcak börekleri dilimleyip servis yapın. Pırasalı Arnavut Böreği, lezzetiyle damak çatlatan bir şölen sunar.

Pırasalı Arnavut Böreği yapımı oldukça özen gerektiren bir süreçtir. Başlangıçta, un, su ve tuzla kulak memesi kıvamında bir hamur yoğrulur ve açılabilmesi için 1 saat dinlendirilir. Pırasalar incecik doğranıp acısının çıkması için tuzla ovalanır. İç harcı için bu pırasalar yoğurt, yumurta ve sıvı yağ ile karıştırılır.

Pırasalı Arnavut Böreğinin Lezzetine Az Kaldı

Dinlenen hamurdan 20 beze elde edilir. Nişasta yardımıyla ilk beze tatlı tabağı büyüklüğünde açılır. Üzerine eritilmiş tereyağ ve sıvı yağ karışımı sürülüp ikinci bezeyle kapatılır. Kenarları çekilerek inceltilir, bu işlem on kat olana kadar tekrarlanır. Dikdörtgen fırın tepsisine tereyağı sürülüp ilk 10 kat yufka yerleştirilir. Üzerine iç harç yayılır, kalan 10 bezeye de aynı işlem uygulanarak böreğin üstü kapatılır.

Kenarlardan taşan yufka üste getirilir, üzerine tereyağı ve sıvı yağ karışımı gezdirilir. Börek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirilir. Piştikten sonra su serpilip ve üzeri örtülerek dinlendirilmesi önerilir. Böylece Pırasalı Arnavut Böreği, nefis lezzetiyle sofralarınızı süsleyecektir. Afiyet olsun!

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.